top of page
  • travelvisadk

Ny Coronabølge får betydning for rejsereglerne: Se hvordan reglerne er for forretningsrejser nu.

Opdateret: 28. feb. 2022

D. 11/11-2021 opdaterede Udenrigsministeriet deres oversigt over indrejserestriktioner på en del af Danmarks største eksportmarkeder. Hos TravelVisa opfordre vi stærkt til at følge udviklingen tæt, da den nye Coronabølge kan betyde pludselige ændringer.


Særligt for ikke-vaccinerede er det problematisk at rejse ud.


I Danmark ser vi en alarmerende stigning af smittede med Corona. Dette gør sig også gældende i store dele af verden. Selvom både du og dine kollegaer er vaccinerede, kan der stadig være store begrænsninger for at rejse ud vi verden. Den fremgår ad Udenrigsministeriets nyeste oversigt omkring erhvervsrejser til udlandet.


Hos TravelVisa mener vi er der stadig vil gå lang tid før vi er tilbage til den normale hverdag, for de erhvervsrejsende, specielt når man skal rejse uden for Europa. Dog kan vi i mange tilfælde være behjælpelige med at fremskynde en visumproces til de forskellige lande. Selvom Corona stadig spiller en stor rolle i vores hverdag, så er Danmark stadig åben for ud- og indrejse, hvilket er vigtigt for mange danske virksomheder.


Vaccination er essentiel, hvis du ønsker, at rejse til de store eksport markeder

Det fremgår tydeligt af oversigten af der er en stor forskel på de forskellige restriktioner, alt afhængig af om du er færdigvaccineret eller ej. For de ikke-vaccinerede er det dermed forbundet med større udfordringer med at rejse, og indrejserestriktionerne på de store eksport markeder, giver blot endnu en vigtigt grund til at blive vaccineret.


Nedenfor kan du se de seneste restriktioner som er opgjort fra Udenrigsministeriet d. 11/11-2021. Vi opfordrer til at man altid holder sig opdateret på gældende regler, da restriktioner ændre sig i takt med smittetallene.


Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp kan du kontakte TravelVisa på info@travelvisa.dk


En række lande opretholder restriktioner ved indrejse, som kan have betydning for erhvervsrejsende fra Danmark. Nedenfor følger en oversigt over regler på de vigtigste danske eksportmarkeder uden for EU.


TravelVisa tilbyder assitance i alle visum og tilladelses-ansøgninger til hele verden.

Lande

Krav for færdigvaccinerede eller tidligere smittede

Krav for ikke-vaccinerede

Canada

Intet krav om karantæne efter indrejse. Krav om registrering af ankomst på forhånd og dokumentation for vaccination via appen ArriveCAN.

Indrejseforbud for ikke-vaccinerede. Gælder dog ikke erhvervsrejsende, som vurderes af essentiel karakter eller søger dispensation. Krav om registrering af ankomst på forhånd, fremvisning af maks. 72 timer gammel PCR-test forud for boarding samt indsendelse af rejseplan med daglig indberetning under karantænen. PCR-test ved ankomst, hvorefter resultatet afventes på karantænehotel. Krav om i alt 14 dages karantæne med test på dag 8. a)

Indien

Krav om online-erklæring, som skal udfyldes forudgående og medbringes. Derudover skal en maks. 72 timer gammel negativ PCR-test uploades og printes. Ved ankomst skal en PCR-test udføres i lufthavnen, hvorefter der følger 7 dages hotelkarantæne og derefter PCR-test på 8. dagen.

Krav om online-erklæring, som skal udfyldes forudgående og medbringes. Derudover skal en maks. 72 timer gammel negativ PCR-test uploades og printes. Ved ankomst skal en PCR-test udføres i lufthavnen, hvorefter der følger 7 dages hotelkarantæne og derefter PCR-test på 8. dagen.

Japan

Mulighed for at ansøge om visa som erhvervsrejsende. Mulighed for at søge om reduktion i karantæneperioden for færdigvaccinerede erhvervsrejsende ved negativ COVID19 test på 3. dag.

Ifølge den tilgængelige information skal ansøgningen ske i samarbejde med den modtagende organisation i Japan, via det relevante fagministerium i Japan.

Mulighed for at søge om visa som erhvervsrejsende. Krav om fremvisning af maks. 72 timer gammel negativ PCR-test, udfyldelse af formular og 14 dages karantæne.

Kina

Indrejseforbud med få undtagelser for erhvervsrejser, som vurderes nødvendige af de kinesiske myndigheder. Fremvisning af negativ PCR-test samt negativ antistoftest maks. 48 timer gammel før boarding. Ved positiv antistoftest skal en negativ Sars-Cov-2 Nucleocapsid Protein test fremvises. Afhængig af provins, ca. 14 dages statskontrolleret karantæne for egen regning. Særlige krav til registrering inden afrejse. b)

Indrejseforbud med få undtagelser for erhvervsrejser, som vurderes nødvendige af de kinesiske myndigheder. Fremvisning af negativ PCR-test samt negativ antistoftest maks. 48 timer gammel før boarding samt, afhængig af provins, ca. 14 dages statskontrolleret karantæne for egen regning. Særlige krav til registrering inden afrejse. b)

Norge

Ved ankomst fra grønt eller orange region/land skal der ikke fremvises dokumentation.


Ved ankomst fra rød region/land skal man fremvise dokumentation for færdigvaccination eller tidligere smitte inden for de seneste 6 måneder.

Ved ankomst fra grønt eller orange region/land skal der ikke fremvises dokumentation.


Ved ankomst fra rød region/land skal man i 10 dages karantæne.

Rusland

Krav om fremvisning af maks. 72 timer gammel PCR-test på engelsk eller russisk. Det er kun tilladt at flyve direkte til Rusland fra Danmark.

Krav om fremvisning af maks. 72 timer gammel PCR-test på engelsk eller russisk. Det er kun tilladt at flyve direkte til Rusland fra Danmark.

Storbritannien

Krav om onlineregistrering inden for 48 timer før indrejse. Der er krav om selvbetalt test på 2. dagen efter ankomst.

Krav om onlineregistrering inden for 48 timer for indrejse. Krav om fremvisning af negativ test maks. 72 timer gammel og test på 8. dagen samt 10 dages karantæne med mulighed for at afbryde karantænen på 5. dagen ved negativ test.

Sydkorea

Krav om fremvisning af maks. 72 timer negativ PCR-test og udfyldelse af indrejseformular. Ved ankomst foretages screening (temperaturmåling og spørgeskema) samt krav om download af obligatorisk app, test og 10 dages karantæne efterfulgt af endnu en test. Der er mulighed for at søge dispensation fra karantæne for færdigvaccinerede erhvervsrejsende. c)

Krav om fremvisning af maks. 72 timer negativ PCR-test og udfyldelse af indrejseformular. Ved ankomst foretages screening (temperaturmåling og spørgeskema) samt krav om download af obligatorisk app, test og 10 dages karantæne efterfulgt af endnu en test. c)

USA

Krav om fremvisning af dokumentation for færdigvaccination og maks. 72 timers gammel negativ PCR eller antigen-test. Krav om gyldig ESTA eller visum.

Der er indrejseforbud for ikke-vaccinerede med enkelte undtagelser. d) Krav om fremvisning af maks. 24 timer negativ PCR eller antigen-test fra afrejse tidspunkt. Der kan være krav isolation eller test.

a) Essentiel karakter dækker over jobkategorier inden for bl.a. følgende sektorer: sundhed, spildevandshåndtering, fødevareproduktion, kommunikationsinfrastruktur, IT-infrastruktur, teknikere inden for energi. Ligeledes mulighed for at søge dispensation.

b) Det vurderes af kinesiske myndigheder, om man har nødvendige økonomiske, handelsrelaterede, videnskabelige eller teknologiske aktiviteter.

c) Karantæne kan dispenseres, hvis rejsen er erhvervsrelateret af væsentlighed eller er officielle delegationer. Kontakt den danske ambassade i Sydkorea for nærmere information om karantæneundtagelse.

d) Visse undtagelser for indrejse der tillades for ikke-vaccinerede herunder børn under 18 år, deltagere i kliniske tests, mm.1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page