top of page
  • travelvisadk

Har du egentlig styr på rejserestriktionerne? - Rejs trygt med COVID-19

Ophævelsen af COVID-19 som samfundskritisk sygdom har ikke betydning for rejserestriktionerne.


Regeringens udmelding om, at COVID-19 ikke længere anses som en samfundskritisk sygdom og den deraf følgende ophævelse af de nationale restriktioner, får ikke indflydelse på restriktionerne. Derfor gælder der fortsat de samme rejserestriktioner.


BEMÆRK AT DU BØR ORIENTERE DIG OM LOKALE RESTRIKTIONER FORUD FOR REJSEN


Er du i tvivl, er du altid velkommen til at ringe til os på +45 71 99 98 81 eller ved ar sende os en mail på info@travelvisa.dkHvad er de lokale rejserestriktioner på din destination?


Husk at følg med i, de danske ambassadernes udmeldinger omkring lokale rejserestriktioner på din destination.

Du kan altid henvende dig til danske ambassader og konsulater, når du er på rejse i udlandet og har brug for hjælp.

  • Bemærk, at en del lande kræver en gyldig negativ PCR-test – som højst må være 48 eller 72 timer gammel – uanset om du er vaccineret eller ej.

  • Ligeledes kræver de fleste lande, at alle rejsende har udfyldt en indrejseformular og/eller har et visum.Hvilke grænser er åbne og hvad er reglerne for transit?


EUROPA Skal I køre gennem Europa, så kan der gælde specielle transitregler, ligesom der kan være varierende indrejsebestemmelser.

VERDEN

Da COVID-19 medfører, at reglerne ændres ofte, anbefaler vi altid at du søger professionel rådgivning hvis du skal rejse væk til fjernere destinationer. Kontakt os gerne på info@travelvisa.dk


HUSK at tilmelde dig Danskerlisten

Vi anbefaler derudover, at du også downloader appen ”Rejseklar” samt tilmelder dig Danskerlisten, så du modtager information direkte fra UM, såfremt der pludselig skulle indføres omfattende restriktioner i landet, eller hvis rejsevejledningen skifter farve. Læs om Danskerlisten og tilmeld dig her

Restriktioner på din destination? Er restauranter åbne? Skal jeg bære mundbind?

Du kan tillige benytte https://reopen.europa.eu/da oprettet og vedligeholdt af Den Europæiske Union, hvor der løbende opdateres informationer om rejser, tjenesteydelser samt sundhed og sikkerhed for hvert enkelt EU og EØS lande.

Hvor kan jeg blive testet i udlandet? Der er ikke en samlet oversigt over, hvor det er muligt at blive testet i udlandet, så her henviser vi dig til at spørge lokalt hos biludlejning, hotel eller andre steder, hvor du kommer i kontakt med lokale.


Hvilke restriktioner gælder i Lufthavnen?

For mange af os er lufthavnen der, hvor rejsen for alvor starter. Det er også her, at vi ofte kommer i kontakt med flest mennesker. Derfor er der selvfølgelig lavet nogle retningslinjer for, hvordan du skal gebærde dig i lufthavnen. I Københavns Lufthavn skal du:

  • Bære mundbind på hele rejsen

  • Komme i god tid, da der med de skærpede regler kan være lidt længere ventetid til fx security

  • Checke ind hjemmefra, så vidt det er muligt - hvis ikke det er muligt, kan du stadig checke ind i lufthavnen

  • Holde afstand på 1 meter til andre passagerer og tage hensyn

  • Følge Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer for god hygiejne

Se i øvrigt Københavns Lufthavns egen guide "kom trygt gennem lufthavnen" for mere information om regler og anbefalinger. Her kan du også se listen over hvilke butikker og restauranter, der er åbne, og hvordan reglerne er for spisning i lufthavnen. OBS: Der kan være andre og mere skærpede retningslinjer i andre lufthavne, så det er en god idé at tjekke hjemmesiden for din ankomstlufthavn. Hvad skal jeg gøre, når jeg kommer hjem?

0 visninger0 kommentarer
bottom of page